dimarts, 16 d’octubre del 2018


Xavier Llimona i Pagès: Codina, la primera autoritat de macromicets de Catalunya

Va néixer a Barcelona l’1 de febrer de 1943. És un biòleg català, especialista liquenòleg. El 1965 es llicencià en biologia a la Universitat de Barcelona, a la que des del 1965 n'ha estat vinculat com a professor. El 1973 obtingué el doctorat a la mateixa universitat. De 1977 a 1982 fou catedràtic de la Universitat de Múrcia. El 1982 tornà a la càtedra de botànica de la Universitat de Barcelona.
Ha publicat més de cent seixanta treballs, principalment sobre líquens i fongs mediterranis. Ha dirigit més de quaranta projectes d’investigació sobre aquesta matèria. Ha dirigit una vintena de tesis doctorals. Ha estat impulsor dels estudis de criptogàmia als Països Catalans.
Ha estat president de la Institució Catalana d'Història Natural i de la Societat Catalana de Micologia. També és membre del consell de redacció de la Revista Catalana de Micologia. És membre de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. El 2004 fou guardonat amb la medalla de plata de l'Optima i el 2006 amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya.
El Dr. Xavier Llimona escriu[1]:
Font i Quer’s contribution was based both on individual work and on work carried out in collaboration with Joaquim Codina, Catalonia’s first authority on macromycetes. Later, he recognised the need to invite foreign experts (namely Maire and Heim) to participate in a detailed research programme, and even attracted one of the best mycologists of the 20th century, Rolf Singer, to the Autonomous University of Barcelona.
La contribució de Font i Quer es va basar tant en el treball individual com en el treball realitzat en col·laboració amb Joaquim Codina, la primera autoritat de macromicets de Catalunya. Posteriorment, va reconèixer la necessitat de convidar experts estrangers (Maire i Heim) a participar en un programa de recerca detallat i fins i tot atreure a un dels millors micòlegs del segle XX, Rolf Singer, a la Universitat Autònoma de Barcelona.







[1] (PDF) La Criptogàmia i la Reial Academia: la recerca en Micología (Fongs i Líquens). Available from: https://www.researchgate.net/publication/257425025_La_Criptogamia_i_la_Reial_Academia_la_recerca_en_Micologia_Fongs_i_Liquens[accessed Sep 24 2018]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada