divendres, 27 d’abril del 2018



ANY DEL DR. CODINA 
L'Ajuntament de la Cellera de Ter ha convocat la premsa per presentar les activitats previstes.


CONVOCATÒRIA DE PREMSA                             


Presentació dels actes de l’Any Doctor Codina amb motiu del 150è aniversari del seu naixement

Dia: dijous, 26 d’abril de 2018
Hora: 11 hores
Lloc: Casa de Cultura de la Diputació de Girona (plaça de l’Hospital, 6)


Assistents:

David Sarsanedas, alcalde de la Cellera de Ter
Lluís Codina, membre del comissariat de l’Any Dr. Codina
Oriol Codina, doctor en medicina i especialista en la figura de Joaquim Codina

Aquest any 2018 se celebra el 150è aniversari del naixement del metge, botànic i micòleg Joaquim Codina i Vinyes. Amb motiu d’aquesta efemèride, el proper dijous, 26 d’abril, a les 11 h, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, tindrà lloc la roda de premsa de presentació de la programació de l’Any Dr. Codina i dels actes de celebració d’aquest aniversari.

El cellerenc Joaquim Codina i Vinyes (La Cellera, 1867-1934), va exercir la professió de metge al llarg de tota la seva vida en el seu poble natal. Amb el temps va acabar esdevenint un destacat botànic i micòleg, una faceta molt reconeguda a nivell acadèmic però relativament desconeguda pel públic general i que ara, l'Ajuntament de la Cellera de Ter, ha volgut donar a conèixer i reivindicar amb l'organització de l'Any Doctor Codina.

Entre tots els seus treballs, cal destacar la publicació del llibre Apuntes para la flora de la Sellera y su comarca (1908), un referent en aquest camp, i Introducció a l’estudi dels macromicets de Catalunya (1930), que va escriure juntament amb Font i Quer. També és conegut per haver organitzat les primeres exposicions de bolets a Catalunya.


Per a més informació:
Ajuntament de la Cellera de Ter
972 421902


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada