dimecres, 4 d’abril del 2018


Biografia del Dr. Codina (15) [1]
L’any 1922 Font i Quer exposa per carta a Codina el propòsit de publicar el catàleg dels macromicets –els fongs superiors, els comunment anomenats bolets, en contraposició als fongs microscòpics- coneguts aleshores a Catalunya. I a més la intenció “d’explorar comarques absolutament desconegudes micològicament”, especialment la Vall d’Aran, i li comunica per carta: “Fora indispensable que vostè fes excursions i això és el que ignoro, si podria fer-les”.
Codina al centre amb una colla de col·legues
Codina troba encertada la proposta, tot i que hi veu alguna dificultat: la seva imperícia i una absència llarga de casa seva, ja que, com a metge, no pot abandonar la clientela professional “siguent un dels principals medis de subsistència”.
Tot i així, el diumenge a la tarda 10 de setembre d’aquell mateix any emprèn viatge cap a la Vall d’Aran i al cap de dos mesos ja li envia les ressenyes de les excursions micològiques a la Vall d’Aran i a St. Joan de les Abadesses “amb la nota dels gastos ocasionats”.
Atenent-nos al llenguatge de la correspondència, l’amistat entre Codina i Font i Quer va ser cada vegada més estreta. Tot d’una passa d’encapçalar les seves cartes amb el tradicional “benvolgut senyor” o “senyor meu” a tractar-lo de “benvolgut company”, “estimat amic”, “senyor i amic”, “amic i col·lega” i fins i tot “benvolgut confrare”, tractant-lo, però, sempre de vostè a continuació[2].


[1] Cf. I. Prades, o. c.
[2] Cf. de la correspondencia amb PFQ de l’any 1922.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada