dilluns, 7 de maig del 2018


A la Cellera de Ter s’inaugura l’any del Dr. Codina
Amb el teatre del Centre Parroquial de la Cellera completament ple es va donar el tret de sortida dels actes de l’Any del Dr. Codina que l’Ajuntament, a través d’una comissió, ha programat fins a la propera tardor.
Sense preàmbuls, el quintet “Vinyes Band” (dues guitarres, dos violins i una flauta), tots els músics besnéts i rebesnéts de l’avi Quimet, van inaugurar l’acte amb “Despertar” de Pau Boïgues i “El gust de les cireres” de l’orquestra Fireluche; acte que la Mònica Van Campen i Obiols, besnéta de l’homenatjat, va conduir amb molta traça, aconseguint que tot el públic mantingués la motivació de principi a fi, i que els protagonistes que van intervenir s’hi trobessin a gust connectessin amb els assistents.
L’Oriol Codina i Guinó va intervenir, en primer lloc, glossant la figura del seu besavi: ciutadà, metge, botànic i micòleg. Aquesta intervenció va donar lloc a un diàleg fresc i profund alhora entre quatre tertulians més: els catedràtics en Joan Vallès, catedràtic de botànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona; en Miquel Àngel Pérez, president de l’Associació micològica “Dr. Joaquim Codina” de Girona; en Joan Font, catedràtic de botànica de la Universitat de Vic i l’historiador local en Lluís Llagostera. Al final del debat hi va haver una intervenció testimonial i emotiva de l’únic nét actual que va conèixer i tractar l’avi Quimet: en Joaquim Bosch i Codina.
Entre els nombrosos assistents eren presents els acadèmics: la directora i la vicedirectora de l’Institut Botànic de Barcelona Teresa Garnatje i Neus Ibáñez, respectivament; Elena Guardiola i Josep-Eladi Baños, catedràtics de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra; Josep Vicens Fandos, responsable dels herbaris de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.
Després d’un segon espai musical amb “El meu bell país” (del cançoner de muntanya recopilat pel P. Daniel Codina) i el “Cant dels ocells” (arranjat per en Pau Boïgues), va cloure l’acte l’alcalde de la Cellera en David Sarsanedas que va lliurar el premi concedit al finalista del logo de l’Any del Dr. Codina a en Jordi Vila. Va adreçar paraules de gratitud per tots els qui havien fet possible l’acte i va avançar les actuacions que duran a terme fins a la tardor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada