dilluns, 21 de maig del 2018


Descoberta botànica
La Cellera diumenge 21 de maig de 2018
 
Participants en la descoberta botànica. Foto: Joan Codina G
Foto: Lluïsa Masachs
Una cinquantena de persones, acompanyats pel catedràtic de Botànica de la Universitat de Vic Joan Font, van participar a la Cellera de Ter en una descoberta botànica, seguint el programa d’actes de l’Any del Dr. Codina. La passejada matinal, amb una durada de tres hores, va començar a les ribes del Ter de la Cellera en direcció al Pasteral, seguint pel Pla d’Amunt cap a l’indret anomenat l’Olivera de l’Abei i Can Vinyes, casa pairal de Codina, per finalitzar al poble de la Cellera.  
Foto: Lluïsa Masachs
El professor Joan Font explicava les característiques, noms i propietats de diferents espècies esmentades en el llibre Apuntes para la flora de la Sellera y su comarca. “Denominacions com herba espitllera, mollerons, vidrielles, herba cancera, guilleuma, botó-roda, cabruja, etc. són només alguns exemples de noms poc o gens coneguts per persones de fora de la comarca, o també per aquestes, i que formen part d’un patrimoni cultural del territori que cal conservar.” (http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1396196-150-anys-despres-pels-camins-de-joaquim-codina.html).
Puig d'Estela des del Pla d'Amunt. Foto. Joan Codina G.

El matí era especialment lluminós i les plantes, ufanoses i brillants, després de la pluja caiguda el dia abans. Mullena, bassals, fresca, bon humor i moltes ganes d’aprendre sobre un terreny estudiat pam a pam per Codina 110 anys enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada