dissabte, 12 de maig del 2018


Introducció a l’estudi dels macromicets de Catalunya
L’any 1931 Font i Quer va iniciar una campanya anomenada “Pla quinquennal” per a l’estudi dels fongs, els bolets, que a Catalunya són molt estimats pel poble, però que aleshores no eren pas gaire ben coneguts. Les primeres publicacions d‘estudis sobre els fongs superiors van ser les d’Aranzadi, Barnola i Codina.
Font i Quer i Codina van publicar a Revista Cavanillesia[1] la “Introducció a l’estudi dels macromicets de Catalunya”, catàleg de tot el que s’havia publicat a Catalunya fins aquell moment. Hi van ser consignades les 627 espècies de fongs conegudes fins aleshores. Es diu a la introducció: “Les condicions privilegiades d’aquest extrem nord-oriental de la Península Ibèrica, tant pel que afecta al clima, variadíssim, com pels substrats més diversos que trobem en ell, ens deixen preveure una gran riquesa de macromicets, de la qual no en pot donar idea aquest catàleg, car, probablement, no hi tenim consignada ni una tercera part de les espècies catalanes”[2]



[1] Fundada per Font i Quer (1928-1938), aquesta revista de botànica internacional fou finançada totalment per ell mateix. El nom és derivat del botànic valencià Antoni Josep Cavanilles i Palop (1745-1804).
[2] Pius Font i Quer, “Resultats del pla quinquenal micològic a Catalunya, 1931-1935”, Introducció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada